Monthly Archives: June 2011

open house at the bleijendijk biological farm

On 18 and 19 june the biological farm of bleijendijk organized an open house. Visitors were welcome to come and take a look at the way this farm works. There were young calfs, and you could take a look at “harvesting” honey or taste many dairy products. Have a look at a few pictures from inside.

noodweer in vught, de avond erna

Inmiddels schijnt de zon weer in Vught. Nog een rondje langs de buurt gemaakt, en we kunnen zien wat er al aan herstel in gang is gezet. Een aantal omgevallen bomen is in mootjes gezaagd, en de schade aan de huizen en auto’s is zichtbaar(der) geworden. Wat zijn die jaren ’30 huizen toch oersterk, in de Marggraffstraat lijken (!) alleen de houten delen en dakpannen beschadigd. Aan de stenen constructies is op het eerste gezicht geen schade te ontdekken.

noodweer in vught, de dag erna.

Gisteravond was het noodweer in Vught. Dat is inmiddels duidelijk, alhoewel sommige mensen in andere delen van het land niet doorhadden waar al die heisa van het KNMI, de ANWB en de NS om was. Zie hieronder, het was terecht.

De foto’s van gisteravond waren bij bijna donker genomen, en dus moeilijk scherp te krijgen, met sluitertijden van meer dan 1/3 seconde soms.
Vanmorgen opnieuw door de wijk gelopen om alles bij licht te bekijken, en vast te leggen. Het resultaat staat hieronder, dezelde scênes, beter beeld. En de resultaten van de werkzaamheden van de brandweer en buurtbewoners om de wegen weer doorgankelijk te maken zijn ook te zien., Veel stukgezaagde stukken hout. Iemand twitterde al dat via Marktplaats open-haard-hout op te halen is in Vught, maar dat het nog wat nat is. U kunt het hout hier bekijken. 😉

noodweer in vught

Zoals velen op twitter hebben gelezen is het vanavond knap loos gegaan in Vught.
Hier een vlugge visuele impressie. Foto’s zijn lang niet allemaal (of misschien wel allemaal niet) scherp, maar er is te zien wat er getoond moet worden.

ghost town doel (belgium)

Last weekend I went to ghost town Doel in Belgium with Bram Platel. The harbours will expand, and therefore a dock is planned at the very location of Doel. Doel is threatened with demolition, and consequently many people that lived in Doel sold their house to the government. Others, a minority do not accept this fate of Doel so readily, and fight the decisions in court.

As a consequence of many people leaving Doel, the small town has turned into a ghost town for the most part. Interesting enough to drive for an hour and shoot some pictures.